Under granab-gulv

Etterisolering under granab-gulv

Det blir mer og mer vanlig å legge gulvet ferdig, for så å blåseisolere mellomrommet ned mot det gamle gulvet etterpå.

Mange gamle bygg blir total-rahabilitert, og ofte heises da gulvene opp for å få plass til rørføringer, ventilasjonskanaler o.l., samtidig som at man da får rettet opp skjeve gulv.

Det nye gulvet blir ofte lagt på et skinnesystem stående på plastben (gjerne kalt granab-gulv), med klaring ned til betongdekket på opptil 40 cm. I dette sjiktet ligger det ofte rørføringer o.l, som sammen med både plastbena og stålskinnene, gjør denne konstruksjonen nesten umulig å isolere med vanlige isolasjonsplater.

Det blir mer og mer vanlig å legge gulvet ferdig, for så å blåseisolere mellomrommet ned mot det gamle gulvet etterpå. Blåseisolasjonen legger seg rundt alle hindringer og føringer, og fyller mellomrommet helt fullt. Man får et mye lunere gulv, og man demper klangen som gjerne oppstår hvis man ikke har isolasjon i hulrommet.

Fremgangsmåten er at det det blir borret huller med 50 mm diameter, med ca 120 cm avstand mellom hullene. Isolasjonen blir blåst inn via hullene, og sprer seg fint fra hull til hull.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Les mer om personvern på vår personvernside. Les mer